Pastiglie Leone, grundlagt i 1857, har gennem 160 år skabt en unik virksomhed i konfekture universet, gennem opskrifter inspireret af tradition og omhyggelig udvælgelse af de bedste ingredienser. Pastiglie Leone er den sidste virksomhed, der producerer så mange forskellige håndværksmæssige produkter under samme tag. I nogle tilfælde er produktionsmetoderne de originale, som i begyndelsen af sidste århundrede.
Hos Pastiglie Leone udvælges råvarer af den højeste kvalitet fra hele verden. I Piemonte købes pebermynte og de særligt berømte piemontesiske hasselnødder. Aromatisk og rund i form og smag giver ”Piemonte hasselnødder” sit bedste sammen med kakao fra Mellemamerika. Af pebermynte-bladene udvindes den dyrebare æteriske olie, der anvendes til et stort udvalg af Pastiglie Leones produkter. I det sydlige Italien har Pastiglie Leone valgt en anden særlig ingrediens: den calabriske Lakrids. Fra samme område kommer også citrus essens, med ekstremt dyb duft, der anvendes til fremstilling af slik, frugtgelé mm. I Sudan hentes Kordofan arabisk tyggegummi og vaniljen er af bedste mexicansk kvalitet. Fra Japan kommer grøn te, og kanelstænger fra Ceylon.
Historien om Pastiglie Leone begynder i et konditori i Alba, hvor Luigi Leone begynder at producere små lækre godter for at glæde sine kunder efter et måltid. Virksomheden bliver landskendt efter den berømte statsmand Camillo Benso, Jarl af Cavour, udtaler sig om sin ynglings slik, en lakrids-variant som får tilnavnet ”senateurs”. I 1934 overtager forretningskvinden Giselda Balla Monero, med tilnavnet ”Lioness” virksomheden. Virksomheden ledes i dag af Monero familien, med en god portion tradition og fornyelse. En stolt arv videregives gennem lidenskab, kompetence og kreativitet, som kan fortrylle alle aldre.